hpeiros-fournos
Coach's Corner

» Ελληνικό μπάσκετ χωρίς ελπίδα. «

1.Το Ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον;
2.Τι είναι επιλογή και τι επιβολή παίκτη;
3. Ποια παιδιά προωθούνται;
α.Αυτά με τις καλύτερες προοπτικές ;
β.Τα πιο παιγμένα.. πιθανό καμμένα;
γ. Μήπως τα παιδιά των <δυνατών ονομαστικά> συλλόγων;
δ.Τα παιδιά κάποιου πρώην παίκτη ή μεγαλοπαράγοντα;
ε.Οι αθλητές του σούπερ μάνατζερ μήπως;

4.Ποια παιδιά θα παίξουν μπάσκετ τελικά;

Είπα να μη μιλήσω.. ειλικρινά.. να κρατηθώ.. αλλά νομίζω ότι κάποιος πρέπει επιτέλους να το κάνει, να πει την αλήθεια.
Το οφείλω σε κάποιους γονείς που κάνουν προσωπικές και οικονομικές θυσίες για να δουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του παιδιού τους, θα το δουν όμως ;
Δεν το νομίζω καλοί μου φίλοι..

Ακούσαμε διθυράμβους που αφορούσαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των Εφήβων και Νεανίδων και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα των Ενώσεων, των Νεανίδων έτυχε… έτυχε να έρθει στην ένωση μας την ΕΣΚΑΝΑ (άλλοι πανηγυρισμοί από κει..) και τι δεν ακούσαμε αυτές τις μέρες,
για γονείς που έμπαιναν κι έβγαιναν από γήπεδα καθ’υπόδειξη κάποιων πριν γίνουν οι επιλογές των παιδιών, που είχαν ήδη γίνει και είχαν ανακοινωθεί από τρίτους πριν ανακοινωθεί η επιλογή από τον προπονητή της ομάδας, για M.V.P. αγώνων που έβγαλαν μάτια ..
δε τους ξέραμε πρώτη φορά τους είδαμε στα γήπεδα, για αθλητές με τεράστιες προοπτικές, για παίκτες μισθοφόρους που ήρθαν από άλλους συλλόγους για να σηκώσουν κάποιοι κούπες, για το ελπιδοφόρο μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ,για επαγγελματίες παίκτες – μόρια που μετακινούνται καθ’υπόδειξη τρίτων κάθε χρόνο, για περιφερειακούς και ομοσπονδιακούς προπονητές που ήταν παρόντες – απόντες,για μανατζαραίους που μπαινόβγαιναν και παραμύθιαζαν γονείς και αθλητές, για επιλεγμένους – προστατευμένους παίκτες που πρέπει να είναι οπωσδήποτε στις ομάδες χωρίς να έχουν κάνει ποτέ προπόνηση ή αγώνες μαζί της, που αν δεν τους πάρουμε μαζί θα χάσουμε τη κούπα ή θα φωνάζουν κάποιοι πιο ψηλά από μας.

Για ακαδημίες που δουλεύουν κι εργάζονται για να βγάλουν γηγενείς παίκτες,  για παίκτες που ξεκίνησαν από την υποδομή τους.
Είδαμε και τις επιλογές που έγιναν πέρσι το καλοκαίρι στις μικρές  Εθνικές ομάδες.. τις εμπεδώσαμε,  όπως είδαμε μετά και τα αποτελέσματα.
Ακούσαμε και διαβάσαμε πάλι τα απίστευτα πράγματα.
Λοιπόν δυστυχώς δε βλέπω φως.. όσο δεν υπάρχει σεβασμός στη νοημοσύνη του άλλου δεν υπάρχει μέλλον, μόνο κατάντια και νέκρα.

Ας δούμε τα ρόστερ κάποιων ομάδων να διαπιστώσουμε πόσα και ποια παιδιά (το τονίζω ποια παιδιά.. τα ονόματα) ξεκίνησαν σε κάθε σύλλογο.. και μετά κάνε γιορτές και πανηγύρια  < κορόιδο τροπαιούχε ή φιναλίστ γονέα >» Μάζωξη της μικτής Ελλάδος είχαμε ή κάνω λάθος ; »
στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό στα 21 χρόνια του παιδιού σου, ποια παιδιά και που θα παίζουν τότε.. αν παίζουν, που δεν το βλέπω.. δεν το βλέπω.
Α ! Ξέχασα ο στόχος ήταν τα <<μόρια>> λεγεωνάριε γιε ενός μισθωτή γονέα.

Όσο για τις επιλογές των ενώσεων.. άλλοι προπονήθηκαν, άλλοι έπαιξαν όλη τη χρονιά με την ομάδα και άλλους τελικά πήραμε.. παρότι άλλους ανακοινώσαμε.

ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.. ΕΛΕΟΣ ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Εδώ θα σταματήσω .. με νύχια και με δόντια όμως γιατί έδωσα το λόγο μου να μη μιλήσω παραπάνω γι’ αυτό..ουε και αλίμονο σε κάποιους.. ουε και αλίμονο.

Τέλος το μπάσκετ – αθλητισμός ξεκινάει για τα παιδιά που θα μείνουν – παίξουν τελικά από μια απόρριψη – αποτυχία

(Ο Παπαλουκάς κοβόταν από μικρές Εθνικές.. διώχθηκε από ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.. αλλά.. αλλά τα κατάφερε στο τέλος και δικαιώθηκε στη ΤΣΣΚΑ)

Τέσσερις αθλητές που σήκωσαν το Ευρωπαϊκό του 2005 με την Εθνική ομάδα ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ – ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ – ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΑΣ – ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ δεν έπαιξαν ποτέ στις μικρές ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

Μη μασάτε παιδιά βουλώστε με τη δουλειά και τη προσπάθεια σας τα στόματα αυτών που σας απορρίπτουν.
* ΒΑΛΕ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΡΚΑ ΜΑΓΚΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Που ξεκίνησαν τα αστέρια μας ;
Πρίντεζης – Αστέρας Αγίου Δημητρίου
Διαμαντίδης – Α.Ο.Καστοριάς
Παπαλουκάς – Εθνικός Ελληνορώσων
Σπανούλης – Κεραυνός Λάρισας
Αλβέρτης – ΑΝΟΓλυφάδας
Βουγιούκας – Άρης Γλυφάδας
Καιμακόγλου – Κυρίαρχοι
Παναγιώτης Γιαννάκης – Ιωνικός Νικαίας
Φώτσης – Ηλυσιακός

Από που ξεκίνησαν είπατε;
και μια φράση με αλληγορικό νόημα..
«Ποιο εύκολο είναι να περάσει χοντρή μέσα από βελόνα παρά να παίξει μπάσκετ επιπέδου.. αθλητής μεγάλου συλλόγου.»

» Βasketball is life » Διονύσης Γκιουλέας

To Top